F.A.Q.

Alt hvad du nogensinde får brug for at vide om motorcykelkørekortet. Vil du vide endnu mere, så brug kontaktformularen.

Måske…. de nye klasser er netop lavet for at man kan få kørekortet til den motorcykel man kan magte. De 5 øvelser på banen ved starten af køreprøven afslører med det samme din sikkerhed og balance ved lav fart.

Vi kan starte undervisningen på den helt lille MC og så se hvordan det går. Så prøver vi med mellem-MC’en og til sidst med den helt store, så du får en rolig start, der ikke skræmmer dig.

Du kører selvfølgelig på den MC, du kan magte. Er det den største, så bliver det den, du tager kørekort til.

Med vilje og øvelse kan meget lade sig gøre:

Hvis du ikke kan vente, må du tage kørekortet til mellem-MC og så drosle din MC ned til 48 hk. Din forhandler eller værksted kan hjælpe dig, eller du kan bestille et kit på nettet. Når tiden kommer, stilles motorcyklen tilbage til de mange hk.

Reglerne for at tage kørekort er ens i hele EU. De går ud på at sikre høj kvalitet i undervisningen ved at sikre, at eleverne lærer det, der er brug for, inden man sætter sig i sadlen og kører ud i trafikken på egen hånd. Vi anbefaler af og til nogle af vores elever at tage flere timer, øve sig mere på banen eller terpe lidt mere på teorien. Sådan er vi mennesker jo så forskellige, så kan vi ikke allesammen presses ned i en standardløsning. Men de fleste kan, særligt hvis man i forvejen har trafikerfaring fra bil.

Førhen var køreskoler dog noget helt andet.

Se her, hvordan englænderne gjorde i 1958.

Du skal på bane tre gange.

• Første gang er i ‘kravlegården’, hvor du lærer mc’en kende og køre på den. Efter kravlegården er du klar til at modtage undervisning i trafikken.
  • Anden gang, du skal på banen, er på køreteknisk anlæg, hvor du skal lære mere avancerede manøvrer og at køre med sidevogn.
  • Tredje gang er til køreprøven, som begynder på bane inden du skal videre ud i trafikken.

Her er adresserne til banerne:

Køreteknisk anlæg på Amager

Kravlegården i Solrød

Køreteknisk anlæg i Kvistgård

Banen i Frederikssund

Se den nye kørekortsbekendtgørelse der er kommet ud 13. januar 2013 her.

Hvis du i dag har:

1. Et kørekort til den gamle “lille mc” 34 hk kan du opgradere til A (ubegrænset), hvis du har kørt i 2 år og er over 22 år gammel. Du skal bestå køreprøven til den store A (ubegrænset) først.

2. Hvis du har taget det store kørekort A (ubegrænset) efter de gammle regler og gennemført det før 19 januar men ikke nået køreprøven endnu, eller dumpet. Så kan du vælge at gå op til kørerprøve til mellem-klassen (A1) eller den ubegrænsede klasse A.

3. Hvis du er under 20 år og har taget kørekortet til den gamle “lille mc” 34 hk men ikke nået at gå op før 19 januar eller er dumpet. Ja, så kan du gå op på den nye lille mc (A2) på 125 cm3.

Hvad så senere?

Hvis du har A2 (mellem-mc) kan du efter 2 års kørsel opgradere til A (ubegrænset) med en køreprøve.

Hvis du har A1 (lille 125 cm3 mc) kan du efter 2 års kørsel opgradere til A2 (mellem-mc). Du skal bestå en køreprøve A2.

Faktum:
Du kan fra 18-20 år køre 125 cm3 med 15 hk. Som 20 årig kan du køre mellem-mc på 48 hk og som 22 årig kan du køre ubegrænset mc hvis du har kørt mellem-mc fra 20 år. ellers må du som nybegynder vente til du er 24 år.

Content

MCSKOLENs mission er at gøre dig til en sikker, opmærksom og dygtig motorcyklist. Vi tilbyder meget andet end en kort og konkurrencedygtig vej til kørekortet.

MCSKOLEN giver altid det bedste grundlag for dit liv som motorcyklist. Vores priser er gennemskuelige og altid uden gebyrer.
MCSKOLEN & BILSKOLEN

Gentofte Station